Østersøvenlig mad er lavet af lokalt producerede råvarer fra økologiske landbrug. Det er mad, som indeholder mange grønsager og kun få animalske råvarer. Animalske produkter kommer fra dyr, og det er først og fremmest kød, mælk, ost, smør og æg.
Østersøvenlig mad:
- Laves af lokalt producerede, økologiske råvarer
- Består af mere grønt end kød:
Helst ca. 80 pct. vegetabilske og 20 pct. animalske råvarer.
Formålet med at spise mere grønt og mindre kød er at beskytte miljøet. Der behøver ikke være så mange husdyr pr. hektar, hvis vi kun spiser 20 pct. animalske produkter. Østersøvenlig kost passer også rigtig godt til de otte kostråd, som bliver anbefalet til både børn og voksne (Fødevarestyrelsen, Danmark).
Læs om de 8 kostråd
Test dine egne frugt- og grøntvaner
Test din koststil med kostkompasset
Østersøvenlige opskrifter
Her kan du downloade opskrifter på Østersøvenlig mad, som I kan bruge i hjemkundskab, eller teste derhjemme.
Klik og hent opskrifter på:
Stegte skrubber med råkost og rodfritter
Rødebedebøffer med selleri-tzatziki
Hvis du har gode opskrifter, du vil dele, så send dem til info@ecocouncil.dk under overskriften “Opskrift til Vi deler et hav.”
Læs om Diet for a Clean Baltic