Bog på syv sprog

En gratis bog: Her kan du downloade bogen Vi deler et hav i pdf-version på dansk, engelsk og litauisk, svensk, tysk og estisk:

Hent  VI DELER ET HAV på dansk

Hent WE SHARE A SEA på engelsk

Hent MES DALIJAMES JURA på litauisk

Hent VI DELAR ETT HAV på svensk

Hent UNSER GEMEINSAMES MEER på tysk

Hent MEIE ÜHINE MERI på estisk

Hent VI DELER ET HAV på kinesisk

Bogen kan også bestilles i en trykt version på dansk i webshoppen hos Det Økologiske Råd. Den er gratis, men koster 100 kr. i porto og ekspedition pr. klassesæt (30 eksemplarer)

Om bogen Vi deler et hav: Fem børn på ekspedition

Bogen Vi deler et hav er historien om fem børn fra København, som undersøger, om det er rigtigt, som nogle påstår, at man kan spise sig til et renere hav. Simon, Jonas, Faruk, Aicha og Line har fået til opgave at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem den mad de spiser, den måde, landmændene dyrker jorden på og fiskenes livsvilkår i havet.  Det handler alt sammen om næringsstoffer og om, hvordan vi passer på dem, så de gør gavn og ikke skade. Først tager de fem ud på en økologisk gård, hvor landmandsparret gør sig ekstra umage for at passe godt på gødningen. Bagefter besøger de en fisker, som lever af at fiske i Østersøen, og til sidst laver de et Østersøvenligt måltid i skolens køkken med fisk fra kutteren og grønsager fra gården.

Bogen kan især bruges i natur/teknik og hjemkundskab, men også i tværfaglig undervisning, som involverer andre fag. Den er egnet til faglig læsning fra 5. klasse. Yngre elever kan evt. bruge tegningerne og få bogen læst op.

 

1 Response to Bog på syv sprog

 1. Åsa Johansson skriver:

  Hej!

  Hur gör jag för att beställa 90 ex av vi delar ett hav med svensk översättning?
  Det kommer bara upp ett alternativ med den danska när jag är på webshopen

  Kommer till att använda materialet med vuxengrupper SFI som har tema mat, makt och odling. Vänligen återkom och sänd dem gärna så snabbt ni kan till:
  Drömmarnas Hus, FRölichsväg 4, 213 68 Malmö Sverige

Der er lukket for kommentarer.